Управителят на лечебното заведение плащал за шпакловки и ремонти, без

...
Управителят на лечебното заведение плащал за шпакловки и ремонти, без
Коментари Харесай

В Онкото наели трима адвокати при наличие на щатен юрист

Управителят на лечебното заведение плащал за шпакловки и поправки, без в постройките да са влизали майстори. За подвързване и архивиране на папки са платени 1486 лева на жена по цивилен контракт.

Строги ограничения за надзор са предложени на управлението на КОЦ-Пловдив в предварителния отчет на звено „ Вътрешен одит” към Община Пловдив. В него се показват редица пропуски при подписване на цивилен контракти, доставка на ДМА и осъществяване на строително-монтажни действия.

Извънплановата инспекция е разпоредена от кмета Здравко Димитров на 19 юли и обгръща интервала от началото на тази година досега на одита. През това време Онкодиспансерът се ръководи от краткотрайно изпълняващите шефове - доцент доктор Пламен Фотев (до 4 май т.г.) и доцент доктор Тихомир Дерменджиев (от 5 май до сега). Доц. Дерменджиев е спечелил състезанието като единствен претендент за началник на сдружението и е препоръчан от комисията за гласоподаване на днешната сесия на Общинския съвет.

При инспекция на гражданските контракти е открито, че част от тях се припокриват с главните трудови правни отношения. В някои контракти не е посочена съответната активност, която би трябвало да прави наетият експерт. Прикрити трудови правни отношения са установени в контракта с инж. Георги Добрев, подписан през ноември предходната година за разработване на техническа документи за публични поръчки. За тази активност му са изплащани по 200 лева на месец. Не е ясно какви съвещания той е давал по телефона, отбелязва „ Вътрешен одит”.

Двама юристи са наети за спомагателна правна помощ, макар че сдружението има юрист. Популярната юристка Емилия Петрова, която от години обслужва общински и държавни сдружения, има 7 контракта за правна отбрана общо за 14 736 лева Част от тези пари - 6636 лева, са платени за правене на документи и процесуално посланичество по комерсиално дело № 79. За активността на адвокатката не е показан явен доклад, настояват инспекторите. Доколкото има някакви доклади, от тях не излиза наяве каква тъкмо отбрана е направила юристката, тъй като някои от тях са идентични, означават инспекторите.

Адвокат Юлиан Ковачев също е нает на 7 декември предходната година за правни услуги против 1500 лева на месец. Проектна документи по публични поръчки е предоставена в допълнение на Мария Дишева с контракт от 15 март против 800 лева на месец. За публични поръчки по строителство оказва помощ с съвещания против 200 лева на месец и инж. Митко Узунов.

На Иванка Бойчева пък по цивилен контракт са платени еднократно 1486 лева за подвързване и архивиране на папки.

Някои строително-монтажни работи са осъществявани с възлагателно писмо без количествено-стойностна сметка. Одиторите показват, че при един от ремонтите е актувано превръщане на порти и прозорци, без да е направено. По същия метод е платено за гипсова шпакловка на стени и тавани в първа база, без да е осъществена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР