Управителят на Китайската народна банка Пан Гуншън призова азиатските страни

...
Управителят на Китайската народна банка Пан Гуншън призова азиатските страни
Коментари Харесай

Управителят на КНБ Пан Гуншън призова за реформа на квотите в МВФ

Управителят на Китайската национална банка Пан Гуншън прикани азиатските страни да упорстват дружно за промяна на квотите в Международния валутен фонд (МВФ), тъй че тази институция да може по-добре да извършва ролята си на център на световната мрежа за финансова сигурност.

Пан съобщи това на подфорум в границите на годишната конференция на Азиатския конгрес „ Боао “.

„ Азиатските страни би трябвало да работят дружно, с цел да насърчат промяната на квотите на МВФ и да реализират тяхната промяна допустимо най-скоро, с цел да отразят по-добре тяхната действителна позиция в световната стопанска система и изключително да подобрят гласа и представителството на нововъзникващите пазари и разрастващите се страни “, сподели Пан.

„ Азиатските страни могат да упорстват за консенсус по отношение на нова квотна формула допустимо най-скоро, като слагат основата за поправяне на квотите. Това е, с цел да се подсигурява, че МВФ е институция, учредена на правила, която в действителност практикува многоликост “, добави той.

Говорейки за укрепването на мрежата за финансова сигурност в Азия, Пан Гуншън уточни, че страните от континента би трябвало да продължат да се концентрират върху задачите за финансова непоклатимост и в допълнение да усъвършенстват Чиангмайската самодейност, с цел да покачат устойчивостта на външни опасности.

Управителят на КНП Пан също прикани азиатските страни да ускорят двустранните валутни суапове, като акцентира, че КНБ е подписала досега съглашения за суап в локални валути с 29 страни на обща стойност от 4 трилиона юана (564 милиарда щатски долара), насърчавайки по този метод дейно трансграничната търговия и вложения.

„ КНБ “ е подготвена да продължи да задълбочава паричното съдействие с азиатските стопански системи, с цел да насърчи улеснението на двустранната търговия и вложения и да играе своята роля в поддържането на районната финансова непоклатимост “, сподели Пан Гуншън.

В умозаключение той уточни, че Китай постоянно е отдавал огромно значение на самодейното попречване и понижаване на финансовите опасности, и заяви, че сега КНБ и държавното управление работят върху закон за финансова непоклатимост, който се стреми да откри механизми, определящи отговорностите и шерването на разноските при оправянето с опасности.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед4306Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед3185Калин Тодоров: Мафията на жълтите паветаАлтернативен Поглед10232Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед541648Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед173483Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед541648Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед173483Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед166902Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед135260Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед130553Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов10261Напрежението сред НАТО и Русия пораства  Христо Георгиев Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР