"Управителят на жп базата в Паничище си е канил гости

...
"Управителят на жп базата в Паничище си е канил гости
Коментари Харесай

Транспортният министър: Управителят на жп базата в Паничище е празнувал за сметка на държавата

"Управителят на жп базата в Паничище си е канил посетители там като в негова персонална туристическа база. Пили са, правили са празненства, всичко е било платено от страната. При нарушен публичен интерес незабавно ще има реакция ". Това съобщи транспортният министър в предаването "На фокус " по Нова телевизия.

Той разкри, че има сигнали,че Аспаруховият мост е механически не толкоз кадърен да издържи натоварването по удълбочаване на пристанище "Варна ". Затова ще бъде направено проучване, a в случай че има заплаха, планът ще бъде спрян ", разгласи министърът.

По думите му когато има изказвания, че това, което се взема от дъното, с цел да се удълбочи се изхвърля във вътрешността в езерото, би трябвало да се ревизира. "Има две аргументи да считаме, че договорът е незаконосъобразен. Подали сме сигнал към Министерство на вътрешните работи, тъй като в самият контракт не се планува държавната компания да превъзлага на трето лице да прави тази активност. ДНСК пък е установила при осъществяването на процеса, няма нужните подписи. Има строителни бумаги, които не дават отговор на закона ", акцентира той.

Относно концесията на летище "София " министърът показа, че е значимо да се знае до каква степен най-бързо ще може да се види вратата на България добре отворена.

"Потребителят би трябвало да усеща резултатите от концесионния контракт. Договорихме се, че още през тази година концесионерът ще изтегли главната част от вложенията си ", уточни Събев. И призна, че е милионер от предприемаческата си активност в транспортна компания.

"Често съм бил заплашван и ми е била желана такса "спокойствие ". Винаги съм се справял самичък. След 8 декември понятията страна и татковина са се слели в едно. Цялата ми активност е обвързвана с това да размахвам гордо националния байрак ", описа министър Събев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР