Управителят на Хърватската народна банка Борис Вуйчич заяви днес, че

...
Управителят на Хърватската народна банка Борис Вуйчич заяви днес, че
Коментари Харесай

В Хърватия цените в магазините ще са в куни и евро от лятото

Управителят на Хърватската национална банка Борис Вуйчич съобщи през днешния ден, че от това лято в хърватските магазини ще стартират да се означават двойни цени в куни и евро, заяви " Танюг ".

Главната логистична активност е изтеглянето на парите в брой и изсичането на монети. Ще би трябвало да вземем назаем банкноти евро и да осигурим от 1 януари 2023 година те да бъдат в ръцете на жителите, съобщи Вуйчич, представен от портала Индекс.

Според неговите думи всички икономически субекти към този момент се настройват към смяната. Подготовката във компаниите към този момент тече, а в случай че на 1 януари влезем в еврозоната, то още от лятото ще би трябвало да означаваме двойни цени, изясни Вуйчич на годишен брифинг за публицисти.

Той съобщи също, че Хърватската национална банка чака напредък на Брутният вътрешен продукт тази година от 10.8 %, на първо място поради по-добрия експорт.

Той сподели, че Хърватската национална банка прави оценка инфлацията за тази година на 2.4 % и чака, че тя ще бъде на това равнище и идната година, само че съществуват известни опасности. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР