Управителят на фалиралото „Евроманган“ ЕАД ще бъде наказан с глоба,

...
Управителят на фалиралото „Евроманган“ ЕАД ще бъде наказан с глоба,
Коментари Харесай

Наказват с глоба шеф на фалирала мина

Управителят на банкрутиралото „Евроманган“ ЕАД ще бъде осъден с санкция, задето е пропуснал да изиска от съда разкриване на произвеждане по неплатежоспособност в 30-дневен период от прекъсването на заплащанията на сдружението. Това излиза наяве от известие на Апeлативната прокуратура във Варна.

Според него Районната прокуратура в Добрич е внесла в съда разпореждане за освобождението на Уелингс от наказателна отговорност с налагане на административно наказване, което варира от 1000 до 5000 лева Британецът, който е със статут на непрекъснато пребиваващ у нас, можеше да бъде осъден с до 3 година отнемане от независимост, само че обвиняването е взело поради, че до момента не е осъждан и освобождаван от наказателна отговорност.

Уелингс е обвинен от 23 ноември предходната година и е на независимост против гаранция от 2500 лева Върху нея съдът е наложил поръчителство, защото досега разноските по делото са двойно повече. От прокуратурата напомнят, че „Евроманган“, което стопанисва на концесия мангановата мина в с. Оброчище, е изпаднало във банкрут на 30 юни 2016 година Дружеството има 1,5 млн. лева задължения към Национална агенция за приходите, 300 000 лева – към „Енерго Про“ и към 100 000 лева към частни снабдители.

Заради хронично бавене на заплатите и ужасните условия на труд предходната година миньорите стачкуваха няколко пъти. Протестите им доведоха до следствието, което уличи Уелингс в неспазване на закона.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР