Управителят на Европейската централна банка Кристин Лагард обяви в сряда,

...
Управителят на Европейската централна банка Кристин Лагард обяви в сряда,
Коментари Харесай

Лагард: Лихвите ще продължат да се повишават

Управителят на Европейската централна банка Кристин Лагард разгласи в сряда, че бордът на банката счита да продължи хода на повдигане на главните си лихвени проценти за преодоляване на инфлацията, даже страничният резултат да е по-слаб стопански напредък.

Думите й са сигнал, че в ЕЦБ финален превес взимат така наречен „ ястреби ”, които виждат инфлационните процеси като максимален проблем пред стопанските системи. Основната цел на ЕЦБ е да върне нарастването на цените в границите на целевите 2% при междинна за еврозоната инфлация сега от към 10%.

Лагард продължава да упорства, че главните аргументи за инфлацията са цените на силата и храните, като отхвърля да поеме отговорност за увеличението на паричната маса, подхванато от ЕЦБ в изискванията на пандемия. До момента ЕЦБ предприе две следващи лихвени нараствания, само че съгласно множеството специалисти банката би трябвало да влезе по-агресивно в ролята си на страж на ценовата непоклатимост и да последва образеца на Федералния запас, който стартира интервенциите и много по-рано.  
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР