Управителят на болницата във Велинград д-р Жеко Чешмеджиев трябва да

...
Управителят на болницата във Велинград д-р Жеко Чешмеджиев трябва да
Коментари Харесай

Освобождават началника на велинградската болница заради конфликт на интереси

Управителят на болничното заведение във Велинград доктор Жеко Чешмеджиев би трябвало да бъде освободен от служба - реши антикорупционната комисия, а повода - открит спор на ползи, заяви националната телевизия.

Според комисията, в качеството си на шеф той е отдал чартърен 12 пространства в болничното заведение, дружно със съответното съоръжение и техника на друго здравно заведение, в което той самият има лекарска процедура. Затова обаче, няма решение на Общинския съвет, като едноличен притежател на капитала на болничното заведение.

От КПКОНПИ постановат и финансова глоба на доктор Чешмеджиев за близо 27 хиляди лв.. Ако решението на комисията влезе в действие, той следва да бъде освободен от длъжността шеф на общинската болница.



Председателят на Общинския съвет във Велинград Пламен Хаджиев съобщи за Българска национална телевизия, че когато получи публично решението, незабавно ще свика съвещание на локалния парламент по проблема.

Припомняме, че в границите на месец доктор Чешмеджиев беше махленски и в източване на Здравната каса посредством предоставени подправени документи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР