Управителят на БНБ Димитър Радев пристигна на Дондуков 2 за

...
Управителят на БНБ Димитър Радев пристигна на Дондуков 2 за
Коментари Харесай

Президентът се срещна и с шефа на БНБ като потенциален служебен премиер

Управителят на Българска народна банка Димитър Радев дойде на " Дондуков " 2 за среща с президента Румен Радев по отношение на процедурата по назначение на длъжностен министър председател, съобщи Българска телеграфна агенция.

При връщането на неизпълнения трети мандат през днешния ден президентът разгласи, че стартира срещи с всички посочени в Конституцията евентуални служебни министър-председатели.

Съгласно член 99 от Конституцията, когато не е реализирано единодушие за държавно управление, президентът след съвещания с парламентарните групи и по предложение на претендента за длъжностен министър-председател назначава служебно държавно управление и насрочва нови избори в двумесечен период. След измененията в Конституцията за длъжностен министър-председател президентът може да избира всред ръководителя на Народното събрание, шефа или подуправител на Българската национална банка, ръководителя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител.

По-рано през днешния ден Радев се срещна с ръководителя на 49-ото Народно заседание Росен Желязков. Предстои среща и с ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР