Управителят на Банката на Русия Елвира Набиулина каза в четвъртък,

...
Управителят на Банката на Русия Елвира Набиулина каза в четвъртък,
Коментари Харесай

Business Insider: Набиулина: Няма риск от дефолт, Русия има всички нужни финансови ресурси

Управителят на Банката на Русия Елвира Набиулина сподели в четвъртък, че Кремъл не е изложен на риск от несъблюдение по външния дълг, макар предизвестията от цялата финансова промишленост [на Запада, бел.р.], оповестява Business Insider.

" Русия разполага с всички нужни финансови запаси. Няма опасност от дефолт ", сподели тя, съгласно ТАСС.

Това идва откакто S&P намали рейтинга на Русия до " селективно несъблюдение " по-рано този месец, откакто Съединени американски щати блокираха заплащанията по дълга на Москва в долари.

В сряда Комитетът за установяване на кредитни деривати предизвести, че опитът на Русия да извърши заплащания по доларови облигации с рубли съставлява евентуално несъблюдение.

Кремъл към момента може да избегне банкрут, в случай че изплати назад на притежателите на облигации до 4 май в долари. Външният държавен дълг на Русия към 1 февруари е 59,5 милиарда $, съгласно съветското министерство на финансите.

Но Западът е замразил към половината от валутните запаси на Русия на стойност 640 милиарда $. Набиулина сподели, че Русия ще заведе дело, с цел да си върне достъпа до замразени пари.

Междувременно тя уточни и цифровата рубла на Русия в четвъртък и предвижда, че транзакциите ще се правят през 2023 година, в това число за интернационалните сетълменти.

Москва преди този момент забрани криптовалутите, само че от този момент обърна курса на фона на западните наказания, наложени до момента в който Русия и Украйна не престават спора си. Крипто активите, в това число биткойн, ще се смятат за законно платежно средство.

Превод: СМ

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР