Управителят на Българската народна банка смята, че България ще приеме

...
Управителят на Българската народна банка смята, че България ще приеме
Коментари Харесай

Управителят на БНБ: Ще пазаруваме с евро от 2024 г.

Управителят на Българската национална банка счита, че България ще одобри еврото до няколко години. Според прогнозата на Димитър Радев валутата ще влезе у нас през 2024 година По думите на шефа на Българска народна банка с помощта на влизането на страната ни във валутния механизъм ERM II ще форсира доста процеса.

Това стана ясно от думите на Димитър Радев в ефира на “Дарик радио ”. А прогнозата му за лихвите през идната година е, че ще останат на същите равнища.

На фона на рецесията обаче обстановката в банковия бранш в този момент е не по-лоша от тази при началото на рецесията. Банковият бранш е бил добре квалифициран, централната банка е подхванала ограничения за над 9 милиарда лв. още през март, а самите банки подхождат рационално и образуват запаси, които да им оказват помощ да посрещнат рисковете и през 2021-ва.

Димитър Радев означи, че мораториумът върху заплащанията не може да бъде дълготраен инструмент и настройки за ново удължение няма, защото банките имат потенциал да понесат известни загуби, само че не могат да ги понасят безпределно.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР