Управителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев Димитър Радев

...
Управителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев Димитър Радев
Коментари Харесай

Управителят на БНБ предупреди за възможно влошаване на икономическата криза

Управителят на Българската национална банка (БНБ) Димитър Радев  Димитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 година Той е магистър по стопанска система, финанси и заем. През 1994 година предизвести за допустимо утежняване на икономическата рецесия. Това става посредством обява в обичайния бюлетин на Асоциацията на комерсиалните банки, направена в навечерието на Деня на банкера - 6 декември.

Втората вълна от COVID-19 може да реализира сюжета за изостряне на икономическата рецесия, а оттова и утежняване на кредитните портфейли на банките, написа гуверньорът на Българска народна банка Димитър Радев  Димитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 година Той е магистър по стопанска система, финанси и заем. През 1994 година. Той е безапелационен, че банките би трябвало да се приготвят да оперират в изискванията на задействани финансови буфери и явен проект за тяхното възобновяване след рецесията.

Радев акцентира положителната позиция, в която българският банков бранш е влезнал в рецесията, както и навременните надзорни ограничения, посредством които ще се обезпечи прекосяване през този тежък интервал.

Гуверньорът визира и тематиката с евентуалния нов мораториум върху заемите, който ще обезпечи опция общо за девет месец - т.е. новия период и към този момент течащите периоди от първия мораториум, да има краткотрайно отчасти или изцяло прекъсване на обслужването на заемите.

Възможно е по-късно да се стигне до растеж на необслужваните заеми, предизвестява гуверньорът.

От своя страна ръководителят на банковата асоциация Петър Андронов, който също оправя поздравлението си към професионалната общественост, оповестява, че в най-кратки периоди банките ще са подготвени с реда за новото отлагане на отговорностите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР