Управителният съвет на японската група Мицубиши мотърс отстрани Карлос Гон

...
Управителният съвет на японската група Мицубиши мотърс отстрани Карлос Гон
Коментари Харесай

Карлос Гон изгуби и последния си висок пост

Управителният съвет на японската група " Мицубиши мотърс " в профил Карлос Гон от председателския пост, който той изгуби и в " Нисан ". Гон е арестуван под стража по обвиняване, че е укрил част от приходите си пред японските финансови управляващи.

Преценката на шефовете на " Мицубиши " пристигна предстоящо и в къс тип: не е имало по какъв начин Карлос Гон да остане на поста си в компанията.
Осаму Масуко, изпълнителен шеф на " Мицубиши мотърс ": Беше мъчно решение, само че трябваше да предпазим на първо място компанията, служащите и фамилиите им.
Ръководителите на автомобилната група " Рено-Нисан " ще се опитат тази седмица да защитят взаимната си активност след изненадващия арест на шефа на обединяването. Карлос Гон, който беше арестуван предишния понеделник в Токио, не е правил обществени изказвания. Според японската телевизия Ен Ейч Кей той е отрекъл пред следователите обвиняванията във финансови злоупотреби.

Според прокуратурата Гон е в Токийския център за задържане, прочут със суровите си условия. Бизнесменът евентуално е настанен в дребна стая с тоалетна в единия край. Коланите и вратовръзките там са неразрешени, интернет, телефон и тв приемник няма, а отоплението през този сезон несъмнено не е на равнище, пишат японските медии. Японското законодателство позволява задържане на обвинени до 23 дни, преди те да бъдат упрекнати публично.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР