Управителният съвет на руската петролна компания Лукойл е одобрил по

...
Управителният съвет на руската петролна компания Лукойл е одобрил по
Коментари Харесай

Лукойл даде принципно съгласие за продажбата на търговското дружество Litasco

Управителният съвет на съветската петролна компания " Лукойл " е одобрил по принцип продажбата на записаното в Швейцария комерсиално отделение " Литаско " (Litasco), заяви президентът и съсобственик Вагит Алекперов.

Според него е взето решение да се приготвят материали и причини за това до каква степен е целесъобразна сходна договорка. " Надяваме се към края на ноември или началото на декември тези документи да бъдат показани на управлението и то да вземе окончателното решение ", цитира думите му РБК.

" Ройтерс " заяви преди по-малко от месец за възможна продажба на " Литаско " поради резултата от новите американски наказания, които мощно затруднили набирането на средства от банките, с цел да прави сдружението активността си. В края на август източник на организацията удостовери, че се преглежда сходна опция и загатна, че друга причина може да е отбраната на " Лукойл " от възможни искове към " Литаско ".

На 18 септември пред лондонски съд бе подаден иск от турска корабна компания против " Литаско " на стойност съвсем 2 милиарда $ с искания за неизпълнени задължения, заяви " Ройтерс ".

Днес Алекперов разяснява, че искът на " Палмали " (Palmali) " няма правни учредения, а позицията на " Лукойл " е задоволително мощна ". По думите му турците оспорват дълготраен контракт от 2005-2015 година, който " поясняват по собствен метод, до момента в който имаме документ, в който компанията декларира, че няма искания към нас ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР