Управителният съвет на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в

...
Управителният съвет на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в
Коментари Харесай

БЛС-Сливен подкрепи завеждащата АГ отделението в областната болница след смъртта на родилка

Управителният съвет на Регионалната гилдия на Българския лекарски съюз в Сливен поддържа завеждащата АГ отделението в сливенската болница след гибелта на родилка. 
 Директорът на болничното заведение в Сливен: Екипът е работил професионално  Има ли отговорни за гибелта на родилката в Сливен?  Жена издъхна ден след раждане в Сливен
33-годишна родилка Ренета Томова умря предходната седмица ден след раждането си, което протекло тежко и се стигнало до приложимост на форцепс. Детето се е родило с пострадвания - с оток на главата и пареза на едната ръчичка.

Томова е била настанена в реанимация с белодробен оток и високо кръвно. По случая е формирано досъдебно произвеждане под наблюдаване на Окръжната прокуратура, в болничното заведение се прави вътрешна инспекция, назначена е тройна съдебномедицинска експертиза.

Регионалната гилдия на БЛС в Сливен изрично се опълчва на обществената дискредитация и заклеймяване на доктор Таня Пашева, се споделя в мнение на съсловната организация.

Според лекарите в медиите се разгласява недоказана виновност. В мнението се акцентира, че доктор Таня Пашева е потвърден експерт с дълготраен опит, водила е раждането на хиляди деца. През 2017 година е била удостоена с премията на Общински съвет на Сливен " Изявен жител на град Сливен ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР