Управителният съвет на Левски взе решение да приеме дарението от

...
Управителният съвет на Левски взе решение да приеме дарението от
Коментари Харесай

"Левски" прие дарението на Пеевски. Търси още 2,5 млн. лева

Управителният съвет на " Левски " взе решение да одобри дарението от 500 000 лева от компанията на депутата на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Това съобщи изпълнителният шеф на " сините " Павел Колев след извършения Управителен съвет през днешния ден (20 май).



" Ние носим отговорност към акционерите на клуба и към последователите на " Левски ". В тази обстановка ние сме натоварени с тази отговорност, че клубът да оцелее. От тази позиция нямаме право да обсъждаме други разновидности, с изключение на да приемем дарението и да го похарчим транспарантно, както сме правили в последните месеци, с една единствена цел - " Левски " да го има освен до общото заседание, а и по-късно, и да го предадем " в положително здраве " на идващото ръководство ", съобщи Колев и добави:

" Левски " не се е молил за това подаяние. Не сме поставяли предварителни условия за това кой да подарява и кой не. Дарителската акция върви от 3 месеца. По нея хората са отделили от насъщния си, с цел да поддържат клуба, който обичат. Има последователи и на други тимове. Лично имам известия от най-малко 15 последователи на ЦСКА, които считат, че " Левски " би трябвало да го има и са дарили. Дарението е едностранен контракт, който създава отговорности единствено за донора. На нас условия никой не ни е поставял и ние нямаме отговорности към хората, които подаряват, с изключение на да похарчим парите транспарантно в името на това " Левски " да е в положително финансово положение. Аз, като изпълнителен шеф, ще понеса негативите, дружно с Управителния съвет, в случай че има такива. Нашата цел е една - " Левски " да продължи да съществува. От тази позиция, най-хубавият вид е с принадлежности - да дойдат тук хора, които да носят отговорността. Тогава да взимат други решения "

След срещата стана ясно, че " сините " ще свикат Общо заседание на акционерите. Предложените дати са две - 6 юли или 22 юли.

" Клубът би трябвало да свика общо заседание на 6 юли, като в поканата ще бъде планувана и втора дата, като съществува опция мажоритарният акционер или негов акредитиран представител да не участва, което ще го направи невероятно за осъществяване заради липса на кворум. Втората дата е 22 юли ", съобщи Колев.

Той обясни, че на срещата на акционерите няма да се разисква процедура по обезсилване на мажоритарния пакет акции на клуба. 86,6% от скъпите книги за собствеността на " Левски " се намират на стадион " Георги Аспарухов " и са с неизяснена благосъстоятелност. Те бяха джиросани на министър-председателя Бойко Борисов от фактическия им притежател Георги Попов, който е доближен до предприемача и главен финансов покровител на " сините " в последната година Васил Божков. Премиерът съобщи, че не е притежател на клуба и няма желание да подхваща дейности с акциите.

По-рано денем Божков, който е дружно с Попов в Дубай и двамата имат 11 повдигнати обвинявания от българската прокуратура, предложи ориста на акциите да се реши посредством онлайн гласоподаване на формалната му страница.

" Обезсилване на акциите е много комплицирана процедура, която крие редица опасности и изисква единодушието на мажоритарния акционер, тъй като не може да се направи едностранно. Това значи понижаване на уставния капитал, което ще лиши редица кредитори от поръчителство и не е най-хубавата алтернатива "

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР