Управителният съвет на Европейската централна банка реши да задейства програма

...
Управителният съвет на Европейската централна банка реши да задейства програма
Коментари Харесай

ЕЦБ ще изкупи ценни книжа за 750 милиарда евро за подкрепа на финансовата стабилност

Управителният съвет на Европейската централна банка реши да задейства стратегия за изкупване на скъпи бумаги за 750 милиарда евро, с цел да поддържа финансовата непоклатимост в изискванията на разпространяването на новия ковид, предадоха организациите, цитира Българска телеграфна агенция.

"Управителният съвет (на ЕЦБ) реши да задейства нова краткотрайна стратегия за покупка на частни и държавни скъпи бумаги, с цел да противодейства на сериозните опасности за механизмите на парично-кредитната политика и вероятностите в еврозоната, провокирани от епидемията и бързото разпространяване на ковид, (предизвикващ заболяването) Ковид-19 ", се споделя в текста на известието на ЕЦБ.

Адвокат изясни какво би трябвало да се направи, с цел да запазят хората правата си по време на изключително състояние

Изкупуването на скъпи бумаги за сумата от 750 милиарда евро ще се реализира до края на 2020 година и "ще включва всички категории активи, попадащи в съществуващата стратегия за тяхното изкупуване ", се отбелязва в изказването на регулатора. ЕЦБ добавя, че признатата стратегия може да бъде прекъсната по отношение на решение за довеждане докрай на спешния стадий от разпространяването на новия ковид, само че "във всеки случай (това няма да стане) по-рано от края на 2020 година "

След появяването на известието на ЕЦБ нейният президент Кристин Лагард  Кристин Лагард Кристин Лагард - френски правист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в Съединени американски щати и Франция. От 1981 съобщи в ранните часове на днешния ден, че банката има намерение да употребява всички принадлежности, с цел да отбрани еврото, и добави, че "няма предели " за уговорката на банката към единната валута.

"Извънредните времена изискват изключителни дейности ", написа тя в Туитър. "Няма предели за нашия ангажимент към еврото. Решени сме да използваме целия капацитет на нашия инструментариум, в границите на нашия мандат ", добави Лагард.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР