Управителният съвет на елитния Хебър (Пазарджик) обяви, че подава колективна

...
Управителният съвет на елитния Хебър (Пазарджик) обяви, че подава колективна
Коментари Харесай

Ръководството на Хебър подаде оставка, школата на клуба спря работа

Управителният съвет на елитния " Хебър " (Пазарджик) разгласи, че подава групова оставка. Това се случва около спрялото финансиране от общината и напрежението с новия кмет Петър Куленски. Високо напрежение има и в самия клуб - треньорите от детско-юношеската школа скочиха на управлението.

По подобаващ ред заявките си за освобождение от служба до осъществяване на Общо заседание на " Хебър 1918 "  са подали ръководителят на УС Елизар Спасов и членовете Ива Забуртова, Александър Иванов, Йордан Минев и Ренета Камберова.

Последната е едно от " златните девойки " в ансамбъла по живописен гимнастика, спечелил орден на Олимпийските игри през 2016 г. 

Като претекст управлението на " Хебър " акцентира сваленото доверие от кмета Петър Куленски и възраженията му около преизбирането на управата на последното Общо заседание, се споделя в известието.

Оперативното управление на " Хебър " и УС в оставка ще продължат да извършват функционалностите си до осъществяване на изключително Оценка за съвместимост.

Куленски спря финансирането на футболния и волейболния клуб в града, малко, откакто бе определен за кмет. Наскоро той няколко пъти съобщи, че футболният тим се управлявал непрозрачно, отказвал да даде желани документи. 

Той съобщи, че ще продължи да подкрепя само детско-юношеската школа. Треньорите в ДЮШ обаче разпространиха позиция, с която оповестиха, че от през вчерашния ден, 5 февруари, стопират работа, защото не са получавали заплати от октомври насам.

В декларацията се показва, че наставниците чакат парите си и решение на проблемите от управлението на клуба, а не от общината, защото " Хебър " не е общински. Те посрещнали новогодишните и коледни празници без пари, като в това време траяли да заплащат разноски, с цел да упражняват децата. 

Според треньорите имало насъбрани отговорности още преди промяната на властта в Община Пазарджик.

В края на предходната седмица управата на " Хебър " и старши треньорът Любослав Пенев дадоха конференция, на която приканиха кмета за разговор и помощ. Тогава Спасов и компания заявиха, че оставките им са на масата, стига Куленски да уточни техни заместници. 

Имаше дарителска акция, бяха продадени и футболисти от мъжкия отбор, само че това очевидно не докара до приемлив резултат откъм доходи.

До началото на пролетния дял на Първа лига останаха 10-ина дни. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР