Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” разпредели 100 000 лева

...
Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” разпредели 100 000 лева
Коментари Харесай

100 000 лева се отпускат за сертифициране на стопанствата в сектор „Плодове и зеленчуци“ по стандарта GLOBALG.A.P.

Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие” разпредели 100 000 лв. за 2022 година по схемата „ Помощ за узаконяване на стопанствата в бранш „ Плодове и зеленчуци “ по стандарта GLOBALG.A.P.”

Целта на помощта е посредством поддръжка на земеделските стопани за въвеждане на стандарта GLOBALG.A.P. да се усъвършенства процесът по произвеждане на качествени селскостопански артикули в бранш „ Плодове и зеленчуци “, да се понижи потреблението на химически първични материали и да се сведе до най-малко нездравословното влияние върху околната среда на земеделските интервенции.

Подпомагането е ориентирано към дребни и междинни предприятия, аграрни стопани и към приети групи или организации на производители на плодове и зеленчуци.

Помощта се дава единствено за „ ново присъединяване “ в стандарта GLOBALG.A.P., като това изискване важи при първо кандидатстване по схемата за подкрепяне.

Подкрепата се дава за оптимален интервал от пет години и е лимитирана до 1 200 лева с включено Данък добавена стойност на бенефициер годишно и до 5 000 лева с включено Данък добавена стойност на група или организация годишно.

Като наложително изискване за даване на подкрепяне е приемането на годен документ за сходство със стандарта GLOBALG.A.P. всяка година, в която земеделският собственик или групата/организацията планува да взе участие в схемата за подкрепяне.

Предстои Държавна фирма „ Земеделие “, взаимно с способените дирекции в МЗм, да изготви инструкции за даване на помощта.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР