Управителният съвет на БНБ днес взе решение за издаване на

...
Управителният съвет на БНБ днес взе решение за издаване на
Коментари Харесай

БНБ дава банка „Виктория“ на БАКБ или „Инвестбанк“

Управителният съвет на Българска народна банка през днешния ден взе решение за издаване на предварителни утвърждения по заявките на „ Българо-американска кредитна банка “ АД и на „ Инвестбанк “ АД за директно придобиване на акциите на Търговска банка „ Виктория “ АД.

В началото на ноември 2017 година двете кредитни банки подадоха обвързващи предложения за покупката на „ Виктория” включващи и погашение на депозита на КТБ в нея, на стойност към 85 млн. лева

Искров упрекна политически интриги за банкрута на КТБ

Клиентите на банка "Виктория " към този момент разполагат с парите си

"Лев Инс " желае да купи банка "Виктория "

Корпоративна комерсиална банка беше публично оповестена за банкрутирала единствено няколко месеца откакто купи „ Виктория “ от „ Креди Агрикол” през юни 2014 година Сделката получи утвърждение от регулаторите, макар че разкритията за проблемите на КТБ към този момент бяха почнали.

След това от Българска народна банка регистрираха, че финансовите индикатори на „ Виктория “ са положителни и я оставиха да работи. Оттогава се търси покупател за кредитната институция.

Заявленията на БАКБ и „ Инвестбанк “ са подадени по отношение на присъединяване на двете банки в провежданата от синдиците на КТБ процедура по продажбата на акциите и вземанията на „ Корпоративна комерсиална банка “ АД от Търговска банка „ Виктория “ АД.

И двамата кандидат-купувачи декларират желание за превръщане на придобиваната банка чрез вливане в съответната кредитна институция заявител в шестмесечен период.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР