Управителният съвет на ББР е предоставил подробна финансова информация на

...
Управителният съвет на ББР е предоставил подробна финансова информация на
Коментари Харесай

Според ББР одитният комитет няма право на достъп до кредитни досиета

Управителният съвет на ББР е дал подробна финансова информация на членовете на одитния комитет. Това написа в публично известие до медиите от банката.
Припомняме, че по-рано през днешния ден служебният министър на стопанската система Кирил Петков разгласи, че управителният съвет на Българската банка за развиване е информация за кредитните досиета на банката на одитния комитет, назначен от самия Петков. 
В известието си от банката загатват, че одитният комитет няма право на достъп до информацията за заеми, защото подлежат на банкова и комерсиална загадка. Като мотив те акцентират, в който са разказани пълномощията на одитния комитет. В него е записано, че одитният комитет може да ревизира в какво положение е едно дружество и дали е платежоспособно, само че това не обгръща всичко от кредитното досие.
В тази връзка от ББР осведомят, че са създали питане за правата на достъп на одитния комитет.
 Когато става мрачно и бушоните гърмят Когато става мрачно и бушоните гърмят
В забавни времена живеем, спор няма – и то не от през вчерашния ден. Но някак все съумяваме да си ги създадем по-интересни доста бързо, да за...

От банката показват още, че кредитирането ще се ограничи до размер на сумата от 5 000 000 лв.. То ще важи за един клиент или група свързани клиенти до приемане и регистриране на плана за промени в Устава на банката, който беше препоръчан от министъра на стопанската система.
Това ограничаване няма да важи за кредитни институции.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР