Управителният съвет на БАН се очаква да предложи на председателя

...
Управителният съвет на БАН се очаква да предложи на председателя
Коментари Харесай

От БАН ще предложат нов директор на НИМХ

Управителният съвет на Българска академия на науките се чака да предложи на ръководителя на Академията да бъде определен нов шеф на Националния институт по метеорология и хидрология.

Той би трябвало да бъде препоръчан от общото заседание на института и да поеме ръководството му след освобождението на досегашния шеф професор Христомир Брънзов.

Синоптикът Васко Гълъбов изрази очакване, че шеф ще бъде определен, откакто министърът на образованието Красимир Вълчев е поел ангажимент да бъде медиатор при подбора.

„ В случай, че министърът се е съгласил да стане посредник и той персонално да упорства да изберем представител, допускам, че ще изберем. Все отново да има гаранции и от министъра, че той (новият шеф – б.р.) няма да бъде трансфорат в пионка на Управителния съвет, тъй като е задължен да се подчинява на всички разпоредби на Управителния съвет “, сподели пред БНР Гълъбов.

През последните седмици от Националния институт по метеорология и хидрология предизвестиха за заплахата активността му са спре, в случай че не бъде определено управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР