Управителният съвет на Български лекарски съюз предлага да се издаде

...
Управителният съвет на Български лекарски съюз предлага да се издаде
Коментари Харесай

Предлагат проф. Кантарджиев за орден Стара планина

Управителният съвет на Български лекарски съюз предлага да се издаде декрет за награждаване на проф. доктор Тодор Кaнтарджиев, д.м.н, м.з.м. с медал „ Стара планина “, за изключителни достижения и скъп принос в региона на науката и медицината, оповестиха от съсловната организация.

Мотивите на БЛС са изложени в писмо до президента Румен Радев.

От съюза акцентират приноса на професора в битката с COVID-19 и за преодоляването на пандемията у нас. Според БЛС успехът се дължи значително " на неговите решения, рационални препоръки и навременни дейности ".

Той и екипът му откриха английския вид на ковид на наша територия, напомнят от БЛС и акцентират, че проф. Кантарджиев е отличен от здравната колегия със специфична премия в категорията  " Борба с пандемията - Ковид 19 "

Професор доктор Тодор Веселов Кантарджиев д.м.н., м.з.м., приключва Медицинска Академия София през 1981 година, като доктор.
От 1981 до 1982 година работи в гр. Белово, от 1982 година е теоретичен помощник в Катедра военна епидемиология и хигиена на ВМА. От 1988 година е в НЦЗПБ, поредно е управлявал лабораторен бранш, лаборатория, обединена лаборатория и от 1992 година - Отдел микробиология. През 1986 година придобива компетентност Микробиология, през 2001 година - Клинична имунология и през 2004 година компетентност Епидемиология на инфекциозните заболявания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР