Управителният съвет на Българската народна банка (БНБ) издаде лиценз за

...
Управителният съвет на Българската народна банка (БНБ) издаде лиценз за
Коментари Харесай

БНБ даде лиценз на ПейМен Груп“ като дружество за електронни пари

Управителният съвет на Българската национална банка (БНБ) издаде лиценз за осъществяване на активност като сдружение за електронни пари на „ ПейМен Груп “ ООД - София, оповестиха от централната банка.

Дружеството е уведомило Българска народна банка, че има намерение да дава като спомагателна активност: осъществяване на платежни интервенции, в това число прекачване на средства по платежна сметка на ползвателя при доставчика на платежни услуги или при различен снабдител на платежни услуги посредством осъществяване на:

- директни дебити, в това число еднократни директни дебити;

- кредитни преводи, в това число нареждания за периодически преводи.

Дружеството е записано за осъществяване на активност като сдружение за електронни пари след издаване на лиценз от Българска народна банка и даване на платежни услуги, включително и осъществяване на платежни интервенции посредством платежни карти или други сходни принадлежности, издаване на платежни принадлежности и/или приемане и осъществяване на заплащания с платежни принадлежности, според условията на Българска народна банка и след издаване на лиценз.

То е учредено на 31 март 2021 година с начален импортиран капитал в размер на 2 000 000 лв.. Съдружник и шеф е Йордан Йорданов Стоянов. Той е обвързван с още читири компании за консултантски услуги, услуги в областта на осведомителните технологии, ръководство на различни капиталови фондове и осъществяване на вложения, покупко-продажба и ръководство на недвижими парцели и отдаване чартърен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР