Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол се събра на

...
Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол се събра на
Коментари Харесай

Федерацията по баскетбол прие календара на НБЛ и шест нови клуба

Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол се събра на свое постоянно съвещание. Управата единомислещо гласоподава промени в нормативните документи на на НБЛ и утвърди календара на Националната баскетболна лига за сезон 2022/2023.

Без несъгласие бяха гласувани и промени в Правилата за Директива за птиците на ББЛ. Според тях:

„ 46. В тимовия лист на тим на БК участник в шампионата на ББЛ, е възможно да се вписват и състезатели, които са постоянно картотекирани и в различен тим на клуба, само че при следните условия:

46.1. До 3-ма състезатели на клуба без ограничаване във възрастта, картотекирани в други негови отбори;

46.2. За състезатели родени през 2001 година или по-късно няма ограничаване.

46.3. Състезатели родени по време или след 2004 година, които са картотекирани в Директива за птиците за подрастващи в клуб, който има тим в ББЛ. Картотекирането се завърши след показване на подписана Декларация по пример от клуба държащ правата на състезателя, от която е видно, че клуба няма да употребява състезателя в тима си в ББЛ до края на настоящия сезон.

47. БК може да картотекира в свои тимове в ББЛ лични състезатели състезаващи се в НБЛ единствено при изискване, че са родени през 2001 годината или по-късно.

48. Състезатели взели участие в настоящия сезон на НБЛ или такива, които са се състезавали отвън България с издаване на LOC, нямат право да бъдат картотекирани в тимове участващи в ББЛ Б група, в случай че не са родени през 2004 година или по-късно. “

Управителният съвет единомислещо утвърди и промени в Правилата за осъществяване на Директива за птиците за подрастващи както следва:

„ Чл. 22. Всички състезатели могат да вземат присъединяване в Първенствата на до две възрастови групи. Допуска се:

а) в случай че играч взе участие във възрастови групи до 19 година и до 16 година, да взе участие и във възрастова група до 17 г.;

б) в случай че играч взе участие във възрастови групи до 16 година и до 14 година, да взе участие и във възрастова група до 15 г.;

в) в случай че играч взе участие във възрастови групи до 14 година и до 12 година, да взе участие и във възрастова група до 13 г.; “

Цели шест нови члена бяха признати в редиците на федерацията.

Новите членове са " Сдружение Баскетболен клуб Титан Пропъртис " с ръководител Мартин Цветанов; „ Баскетболен клуб Левски София 2022 “ с ръководител Даниел Запрянов; Баскетболен клуб „ Раковски “ с ръководител Милен Иванчев ; „ Баскетболен клуб – с. Рогош “ с председтел Владислав Богунски; „ Баскетболен клуб Локомотив Пловдив “ с ръководител Виктор Владов; Баскетболен клуб " Спартак Сандански 2022 “ с ръководител Йордан Терзиев.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР