Управителният съвет на Българска Браншова Камара Пътища категорично осъжда и

...
Управителният съвет на Българска Браншова Камара Пътища категорично осъжда и
Коментари Харесай

Камарата на пътищарите видя репресии в арестите за магистрала Хемус |

Управителният съвет на Българска Браншова Камара Пътища изрично осъжда и се опълчва на дейностите на органите на реда през последните часове.

Арестите идват няколко дни откакто

От ББК „ Пътища “ показват, че са основани като съдружие с нестопанска цел, което пази ползите на членуващите в него сдружения и сплотява напъните им за реализиране на ефикасна активност при съблюдаване наредбите на настоящото законодателство.

" Камарата няма да разреши нейни членове да бъдат възпрепятствани съзнателно да правят активността си. УС на ББК „ Пътища “ упорства политическите акции и опити за съсипване на стопански бранш с национално значение да бъдат прекъснати и всички ангажирани в строителните процеси на територията на страната да извършват качествено и в период договорите си ", декларират от организацията.

Пътищарите настояват още, че всички компании, членове на камарата извършват своите връзки с възложителите според подписаните контракти.

" Контрактите, свързани с построяването на Автомагистрала „ Хемус “ съблюдават всички правила и условия на българското законодателство. Прави усещане, че през последните месеци стартира акция, която бихме определили като целенасочена против цялостен един бранш. Участниците на изцяло законните и с обосновани претенции митинги са подложени на спомагателни ревизионни процедури от Националната организация по приходите, инспекции от Икономическа полиция и разпити ", оплакват се от организацията, чиито членове получиха стотици милиони без публични поръчки по време на държавното управление на Бойко Борисов.

Според ББК „ Пътища “ в демократична страна репресирането на частния бизнес от страната и нейните структури е неприемливо.

" Фирмите членове на камарата постоянно са съдействали на държавните институции и органи и са предоставяли изчерпателна информация. През годините фирмите са потвърдили своята експертиза и преданост към ползите на обществото. ББК „ Пътища “ ще отбрани ползите им по всички законоустановени способи ", приключва позицията на организацията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР