Управителният съвет на Българска банка за развитие (ББР) одобри нов

...
Управителният съвет на Българска банка за развитие (ББР) одобри нов
Коментари Харесай

ББР с нов финансов инструмент за групи и организации на производители на земеделски продукти

Управителният съвет на Българска банка за развиване (ББР) утвърди нов финансов инструмент за подкрепяне на приети от министъра на земеделието групи и организации на производители на аграрни артикули.

Средствата ще се дават както за оборотни потребности, по този начин и за вложения. Обемът на новата стратегия на банката е 10 млн. лева, оптималният размер на самостоятелните оборотни заеми е до 40% от приходите от продажби, регистрирани за последната финансова година. За капиталови заеми финансирането е до 90% от размера на самодейността.

Програмата е създадена по самодейност на Министерството на земеделието взаимно с ББР  и с поддръжката на Министерството на нововъведенията и растежа.

В отговор на потребностите на групите и организациите на производители ББР ще отпуска финансиране на стопански жизнеспособни групи и организации на производители, които са приети от министъра на земеделието, имат най-малко една завършена финансова година и разполагат с позитивен личен капитал все още на подписване на контракта.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР