Управители, ръководители и представители на общински предприятия и търговски дружества,

...
Управители, ръководители и представители на общински предприятия и търговски дружества,
Коментари Харесай

Национална среща на общинските предприятия и търговски дружества в Ловеч

Управители, ръководители и представители на общински предприятия и търговски сдружения, както и кметове на общини и общински съветници от цялата страна се включиха в Петата национална среща на общинските предприятия и търговски сдружения - 15 и 16 март в Ловеч, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Участниците бяха поздравени от кмета на община Ловеч Корнелия Маринова и регионалният шеф Георги Терзийски. Сред формалните лица бяха още Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община, Георги Икономов, кмет на Банско и Милена Недева, кмет на Каспичан. Георги Терзийски подчертава, че е значимо да се образуват оферти изключително по тематиките, които са залегнали в дневния ред – планът за Закон за ВиК, който ще уреди отговорностите, собствеността, сигурността и отговорностите на притежателите на ВиК структурата, а също по този начин ще провежда по-добре и активността на Асоциациите по ВиК. Така ще се разчита на способени оферти на НСОРБ по закона за изменение и допълнение на закона за водите, и то освен във връзка с наредбите за отговорностите за стопанисване и ръководство на язовирите, само че също и по дейностите свързани с разчистване на речните корита и ръководството на риска от наводнения, акцентира още той и добави, че опитът, който има, от други участия взаимно с комисии на НСОРБ демонстрират, че тези конгреси са потребни и образуват работещи решения.

По време на срещата са планувани съвещания на три от непрекъснатите комисии към НСОРБ–по районна политика и локално самоуправление, по общинска благосъстоятелност и устройство на територията и по икономическо развиване и туризъм.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР