Управата на магазините за видеоигри GameStop обяви, че си поставя

...
Управата на магазините за видеоигри GameStop обяви, че си поставя
Коментари Харесай

GameStop разпродава свои акции на стойност 1 млрд. долара

Управата на магазините за видеоигри GameStop разгласи, че си слага цел да набере 1 милиарда $ посредством продажба на свои акции, съобщи Уол стийт джърнал.

Информацията докара до спад от 10% в цената на акцията в предпазарната търговия.

Компанията ще продаде общо 3,5 млн. акции в идващите няколко месеца, като моментът на продажба и броят на препоръчаните акции ще зависи от доста разнообразни фактори.

Компанията има потребност от пресен кеш, с цел да извърши новата си стратегия по метаморфоза на продажбите. Въпреки че видеоигрите бяха измежду най-търсените артикули на 2020 година, GameStop имаше известни усложнения, защото досега разчита най-вече на своите физически магазини. Наскоро в компанията стартира работа Елиот Уилке, който има 7-годишен опит с онлайн продажбите в Amazon.

Към момента общата пазарна капитализация на компанията е 13,4 милиарда $.

Цената на акциите й се движеше извънредно внезапно нагоре надолу през първите три месеца от 2021 година

В началото на януари цената на брой бе към 17 $. Тогава обаче частни вложители, които разясняват евентуални подценени акции във форума WallStreetBets на платформата за полемики Reddit, започнаха да купуват и да държат огромни количества от нея. Така до края на януари цената на GameStop се изстреля до 347 $.

Последва месец на спад в ентусиазма, в който цената спадна до 46 $ към 22 февруари, а по-късно ползата към GameStop се възвърне и акцията доближи 265 $ в средата на март. Към момента тя коства 191 $.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР