Управата на град Франкфурт на Майн в тясно сътрудничество с

...
Управата на град Франкфурт на Майн в тясно сътрудничество с
Коментари Харесай

В Германия действа еквивалент на зеления сертификат, страната се готви за криза с Омикрон

Управата на град Франкфурт на Майн в тясно съдействие с търговците на дребно, Търговската асоциация на Хесен и Индустриалната и комерсиална камара на Франкфурт вкарва от 27 декември носенето на 2G гривни. Те ще служат на хората за достъп до избрани търговски обекти, без да се постанова да показват зелени документи.

Носенето на гривната е непринудено и не се събират никакви данни. Гривните са годни за период от една седмица, като всяка седмица ще се сменя цветът им. Обхватът на приложението е годен за всички търговски обекти в региона на града. За да се предотврати възможна корист, цветовете на гривните ще се трансформират всяка седмица, написа формалният информативен портал на града, съгласно БГНЕС.
Германия стегна разпоредбите за влизане в страната от високорискови страни
Германското държавно управление стегна разпоредбите за влизане в страната от страни и райони с необятно публикувани разновидности на ковид за...
Прочети повече
Т.нар. 2G предписание (ваксиниран или възобновен, на немски geimpft oder genesen - 2G), обезпечава достъп до избрани обекти единствено на имунизирани или преболедували ковид жители. Гривната не е сурогат на документа за имунизация или преболедуване, чийто оригинал би трябвало да се носи дружно с формален документ за идентичност. Те също би трябвало да се носят, тъй като може полицията да те ревизира.

Издаването на гривните е непринудено, както и приемането им като сурогат на инспекцията за 2G в магазините. Проверките на положението на 2G могат да бъдат осъществени още веднъж когато и да е.

Ситуацията с ковид в Германия

Лотар Вилер, началник на Института " Роберт Кох " (към немското министерство на здравеопазването), не изключва опцията до края на годината половината от всички нови коронавирусни инфекции в Германия да бъдат породени от разновидността Омикрон. Той изрази това мнение в изявление за " Redaktionsnetzwerk Deutschland ".

" В взаимозависимост от това по какъв начин се държим, вирусът ще се популяризира по-бързо или по-бавно. Не е изключено до края на годината половината от всички нови инфекции да бъдат свързани с разновидността Омикрон ", означи Вилер. Той обаче посочи, че това може да се отсрочи до първата, втората или даже третата седмица на януари.
„ Лек локдаун “ стартира в Германия от 28 декември
Властите в Германия имат намерение от 28 декември да вкарат в страната „ лек локдаун “, макар предварителните си проекти да...
Прочети повече
" Огнищата на зараза с Омикрон са впечатляващи ", акцентира Вилер. Във връзка с това ръководителят на института още веднъж прикани жителите на Германия да лимитират контактите си.

Междувременно Германският съвещателен комитет за ваксини (SITKO) актуализира рекомендациите си за имунизация против ковид. Най-важното от позиция риск за здравето и живота е:

1. Хората на възраст ≥ 12 години, които са имали лабораторно доказана зараза с SARS-CoV-2, би трябвало да получат единична доза ваксина минимум 3 месеца след инфекцията, с цел да завършат главната си имунизация до второ разпореждане.

2. Същото се отнася и за деца на възраст 5-11 години с предходно заболяване след зараза с SARS-CoV-2.

3. Ваксината Comirnaty (Pfizer/Biontech) би трябвало да се употребява от 5-годишна възраст, Spikevax (Moderna) - от 30-годишна възраст, а Vaxzevria (AstraZeneca) и имунизацията на Janssen - от 60-годишна възраст (във всеки случай без горна възрастова граница).
Германия извади България от листата с високорискови страни
Пътуващите от България за Германия към този момент няма да попълнят електронни формуляри и да бъдат поставяни под наложителна карантина след прис...
Прочети повече
Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР