Упраляващите от Право и справедливост печелят изборите в Полша с

...
Упраляващите от Право и справедливост печелят изборите в Полша с
Коментари Харесай

Право и справедливост води на европейските избори в Полша

Упраляващите от " Право и правдивост " печелят изборите в Полша с 42,4% съгласно екзитполовете, оповестява " Ройтерс ". Така партията си подсигурява най-хубавото показване на европейски избори дотук. На второ място, само че с доста непосредствен резултат - 39,1%, остава обединяването " Европейска коалиция ", което включва основната опозиционна партия " Гражданска платформа ", чийто предходен водач е ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск.


Избирателната интензивност в Полша е 43%, което е рекордно висока стойност за европейски избори.

От " Ройтерс " припомнят, че дебатът по време на акцията в страната беше доста яростен към тематики като правата на хомосексуалистите, наследството на Холокоста и ролята на католическата черква в публичния живот.

Управляващите от " Право и правдивост " обрисуваха тези избори като борба за опазване на полската еднаквост от демократичните западни полезности.

Подобни послания отправяше и унгарският министър председател Виктор Орбан, чиято партия " Фидес " съгласно прогнозите печели с огромна преднина вота в Унгария.
 Прогнозират победа с над 50% за партията на премиера Орбан в Унгария Прогнозират победа с над 50% за партията на премиера Орбан в Унгария
Партията на министър-председателя на Унгария Виктор Орбан - "Фидес ", печели 56% от гласовете в страната, оповестява "Ройтерс ". Това демонстрират прогнозните...
Още по тематиката ЕВРОИЗБОРИ 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР