Употребата на тютюн в световен мащаб е намаляла за едно

...
Употребата на тютюн в световен мащаб е намаляла за едно
Коментари Харесай

СЗО: Употребата на тютюн в световен мащаб намалява

Употребата на тютюн в международен мащаб е намаляла за едно потомство от един на всеки трима души, които пушат през 2000 година, до един на всеки петима през 2022 година

Това заяви Световната здравна организация във вторник, съобщи Ройтерс.

Спадът идва макар продължаващите старания на промишлеността да извърнат наклонността в своя изгода.

„ Изумен съм до каква степен тютюневата промишленост ще стигне, с цел да преследва облаги за сметка на безчет животи “, сподели шефът на СЗО за поощряване на здравето доктор Рюдигер Крех.

В световния отчет се споделя, че 1,25 милиарда души на възраст 15 или повече години са употребявали тютюн през 2022 година против 1,36 милиарда през 2000 година Употребата на тютюн се чака да намалее още до 2030 година до към 1,2 милиарда души, макар че популацията на света пораства, се споделя в изследването.

Пример за напъните на тютюневите компании да завоюват въздействие са техните оферти за техническа и финансова поддръжка на страните преди огромната среща на СЗО за надзор на тютюна в Панама през февруари.

Регионите с максимален дял пушачи са Югоизточна Азия и Европа, твърди СЗО, с почти една четвърт от популацията. В няколко страни използването на тютюн към момента нараства, в това число в Египет, Йордания и Индонезия, демонстрират данните на изследването.

Докладът, оповестен на всеки две години, дава някои предварителни данни за разпространяването на цигарите, за които СЗО приканва държавните управления да ползват ограничения за надзор на тютюнопушенето.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР