Употребата на пиротехника в София от най-масовите категории е на

...
Употребата на пиротехника в София от най-масовите категории е на
Коментари Харесай

Фойерверките отново са разрешени

Употребата на пиротехника в София от най-масовите категории е на път да бъде позволена и без молба до районните кметове.

Административният съд на София-град разгласи за оскъдни текстове от наредбата на Столичната община, с която от 1 март е неразрешено потреблението на някои фойерверки навън, в случай че няма категорично позволение от районния кмет. Софийският общински съвет ще апелира решението, заяви bgonair.

" Ще апелирам решението на съда, което на първа инстанция с неокончателно решение, анулира въведените от нас ограничавания за потребление на фойерверки. Не сме забранили, а лимитирали потреблението. В града има над 5 хиляди деца от аутистичния набор. Да не приказваме за въздействието от изненадващите гърмежи на хора със сърдечни болести и с какви ли не други характерни потребности. Това не е обикновено, не го одобряваме и ще продължим тази борба до дъно ", съобщи ръководителят на СОС Георги Георгиев.

Според специалисти обаче сходни забрани от общините са ненужни.

" Ползването на фойерверките е узаконено и регламентирано в закона за Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) и когато всеки съблюдава тези правила всичко е наред. Няма потребност от тази възбрана на общините или от този спомагателен ред, по който би трябвало да минат хората, с цел да гръмнат фойерверки за рожден ден или друго празненство. Може ли да има право да го купи от магазина и да не може да го гръмне, няма логичност ", сподели пиротехникът Светозар Христов.

Хората не считат да се отхвърлят от празничната заря без значение от възбраните.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР