Употребата на около 3-5 чаши кафе дневно значително снижават риска

...
Употребата на около 3-5 чаши кафе дневно значително снижават риска
Коментари Харесай

Три чаши кафе на ден снижават риска от...

Употребата на към 3-5 чаши кафе на ден доста снижават риска от гибел от разнообразни сърдечносъдови заболявания, суицид и разстройства на нервната система , излиза наяве от публикация, оповестена в сп. Circulation.
" Биоактивните добавки, съдържащи се в кафето, снижават степента на тъпота на организма към инсулин и като цяло благотворно се отразяват на неговата резистентност към възпалителни процеси. Подобен резултат може отчасти да изясни този благоприятен резултат, който сме разкрили. И въпреки всичко за откриване на  са нужни спомагателни проучвания ", споделя Мин Дин от Харвардския университет (САЩ), представен от РИА Новости.

Дин и сътрудниците му стигнали до този извод, като наблюдавали здравето на повече от 160 000 американски медсестри и 41 000 мъже доктори, събрани за съвсем 30 години наблюдения в границите на плана Nurses` Health Study.
Първоначално всички участници в опита не страдали от никакви заболявания на сърцето, ненужно тегло или диабет, което разрешило на учените да проследят как използването на кафе, чай и други диетични привички въздействат на техните шансове да починат в млада или ранна зряла възрас т.
Както се оказало, умерената приложимост на кафе се отразява позитивно на здравето на медсестрите и лекарите, снижавайки риска от гибел от сърдечносъдови болести, диабет от втори вид, Паркинсон и други невродегенеративни разстройства, даже суицид.
Голямо изключение бил ракът – кафето не защитавало неговите фенове от злокачествени тумори, само че и не допринасяло за тяхното развиване.
Подобно благотворно въздействие на кафето разрешава да се включи то във всички " публични " диети, заключават учените.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР