Употребата на нитазени може да доведе до смърт, показват проучвания.

...
Употребата на нитазени може да доведе до смърт, показват проучвания.
Коментари Харесай

Нова смъртоносна дрога по улиците, по-силна е от фентанила

Употребата на нитазени може да докара до гибел, демонстрират изследвания. Новият опиат е по-силен от фентанила и е неосезаем от общоприетите проби.

„ Тази дрога се появява толкоз интензивно в този момент, тъй като хероинът не доближава, доста по-евтино е от хероина. В историята на разпространяването на опиатите, постоянно когато имаме такива рецесии в производството на дрогите, се появява сурогат ”, изясни Павел Павлов, експерт по предварителна защита и терапия на зависимости, Асоциация „ Само през днешния ден ”.

Нитазените са създадени от лаборатории на фармацевтична компания, само че по някакви аргументи не доближава до пазара.
„ Но в този момент при тези рецесии продавачите на дрога си търсят способи по какъв начин да доставят евтини артикули с доста огромна мощ и съумяват ”, разяснява още Павел Павлов. По негови данни деца на 10-12г. към този момент стартират да пробват опиати.

„ Те са доста по-силни съгласно данните, които имаме. Действието е като при фентанила и хероина, единствено че е по-силно заради спецификата си. Лошото е, че самите подвластни не знаят какво се случва, тъй като те се смесват с хероини с фентанил, с кокаин, с амфетамини. Те се смесват ”, добави Павлов пред Нова тв.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР