Употребата на марихуана всеки ден може да повиши риска от

...
Употребата на марихуана всеки ден може да повиши риска от
Коментари Харесай

Ето какви рискове крие ежедневната употреба на марихуана

Употребата на марихуана всеки ден може да увеличи риска от коронарна болест на сърцето, демонстрира ново изследване на Националния институт за опазване на здравето в Съединени американски щати.

Изследването ще бъде показано в неделя на годишната среща на Американския лицей по кардиология. То е направено въз основата 1 милион или повече души в Съединени американски щати.

„ Все повече доказателства сочат, че канабисът не е изцяло безопасен и може фактически да аргументи сърдечно-съдови болести “, сподели водещият създател на проучването доктор Ишан Паранджпе, доктор в Станфордския университет, представен от БТВ.

Коронарната артериална болест се предизвиква от струпване на плаки по стените на артериите, които доставят кръв към сърцето. Тя се назовава още атеросклероза и е най-често срещаният вид сърдечно заболяване, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати.

Симптомите включват стенокардия или болежка в гърдите, възприятие на уязвимост, замаяност или гадене в стомаха, чувство за дефицит на въздух.

Изследването е въз основата на пет категории: ежедневни консуматори - 4736 души, седмични консуматори - 2720, месечни консуматори - 2075, тези, които са употребявали един път или два пъти за три месеца - 8749 и тези, които в никакъв случай употребявани - 39 678 души. 

Тези, които използват канабис ежедневно са с 34% по-склонни да бъдат диагностицирани с коронарна артериална болест, в сравнение с тези, които в никакъв случай не са употребявали марихуана.

Според Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати марихуаната поврежда сърцето и кръвоносните съдове, тъй като усилва сърдечната периодичност и кръвното налягане незабавно след всяка приложимост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР