Употребата на алкохолни напитки на детски и спортни площадки да

...
Употребата на алкохолни напитки на детски и спортни площадки да
Коментари Харесай

Искат забрана за пиенето на алкохол по детски и спортни площадки във Варна

Употребата на алкохолни питиета на детски и спортни площадки да бъде неразрешена и подлежаща на глоба. Това е заложено в плана на нова Наредба за публичния ред, показан от кмета на града Иван Портних, научи Moreto.net.

Документът е оповестен на първи юли и в продължение на 30 дни могат да бъдат отправени отзиви, оферти и мнения от заинтерисованите страни.

Пълният текст, касаещ възбраната, гласи: „ Употреба на алкохолни питиета, упойващи и/или наркотични субстанции на публични места, тротоари, паркове, детски и спортни площадки, междублокови пространства и на територията на образователните и детските заведения. “

Разпоредбата цели да постави завършек на алкохолните сбирки по посочените места, водещи до голям брой вандалски прояви и генериращи големи количества отпадък.

Администрацията стимулира концепцията си за нов тип на подзаконовия нормативен акт преди всичко „ с възстановяване качеството на работа на чиновниците на Община Варна ". Допълват още, че от писмо от юли 2021 година от ръководителя на Общински съвет е видно, че с решение по дело на Административен съд и на Върховен административен съд Наредбата за публичен ред е била анулирана в огромната си част. Именно това налагало в допълнение измененията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР