Употребата на алкохол може да доведе до по-голяма уязвимост за

...
Употребата на алкохол може да доведе до по-голяма уязвимост за
Коментари Харесай

СЗО: Алкохолът не предпазва от COVID-19

Употребата на алкохол може да докара до по-голяма накърнимост за здравето и повишение на насилието

Алкохолът не защищава от COVID-19 - тоз мит развенчават от Световната здравна организация и акцентират, че потреблението на високоградусови питиета крият риск за здравето.

„ Алкохолът компрометира имунната система на организма и усилва риска от неподходящи последствия за здравето “, споделя районният офис на СЗО за Европа на уеб страницата си. Това пък може да направи човек уязвим към заразяване с ковид.

Експертите предизвестяват, че потреблението, на който и да е алкохол, съставлява риск за здравето, а в случай че той е подправен, може да докара до тежки последствия за здравето, в това число гибел.

Освен това тoй въздейства отрицателно и върху психологичното здраве. Води до смяна в държанието към други хора, в това число и до принуждение.

„ Хората в риск или със взаимозависимост, са изключително уязвими, изключително когато са в самоизолация. Медицинските служби и лекари би трябвало да бъдат нащрек и подготвени да оказват помощ на всеки нуждаещ се човек “, показват от СЗО.

От СЗО предлагат достъпът до алкохол по време на пандемията COVID-19 и изключителни обстановки да бъде стеснен. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР