Употреба на содата за хляб – освен в кухнята и

...
Употреба на содата за хляб – освен в кухнята и
Коментари Харесай

Ползи за здравето от содата

Употреба на содата за самун – с изключение на в кухнята и за разчистване, содата може да се употребява за възстановяване на здравето. Полезна е и за кожата, и косата.

Избелване на зъбите

В композиция с кислородна вода содата служи за избелване на зъбите. Но не би трябвало да я употребявате повече от един път седмично, в противоположен случай може да повредите зъбния гланц.

Премахва акне

Содата е дейно средство за лекуване на акне и черни точки. Смесете я с вода, с цел да получите паста и я нанесете върху лицето.

Овлажнява кожата

Ако имате суха кожа на ръцете и краката, смесете сода, вода и сапун и я разтрийте на изсъхнало, след което изплакнете с топла вода. Това овлажнява кожата, а също по този начин отстранява неприятните миризми от ръцете след контакт с артикули с остри миризми.

По-свеж мирис

Содата може бързо и дейно да отстрани неприятния мирис. Разтворете една чаена лъжичка сода в чаша вода и изплакнете устата си с тази примес: Дезинфекцира фаринкса и устната празнина, убивайки бактериите. Повтаряйте тази процедура всекидневно.

Премахва миризмата на пот

Добавете половин чаша сода във ваната, с цел да неутрализирате киселините и бактериите, които предизвикват неприятни миризми. Същата процедура оказва помощ при мазна кожа. Повторете 1-2 пъти седмично, с цел да поддържате кожата мека и еластична.

Здрава коса

Използвайте содата като еликсир, с цел да поддържате косата и скалпа си здрави и чисти.

Въпреки това, не се предлага приложимост на содата повече от един път месечно, защото тя има доста високо равнище на pH.

Предотвратява изпотяването

Содата може да се употребява като мощен домакински дезодорант. Просто смесете 4 супени лъжици сода с няколко капки от обичаното си етерично масло и използвайте тази примес, с цел да убиете бактериите, причиняващи неприятна миризма.

Вижте още: Алкални храни

Грижа за ноктите

Направете примес от 1/4 супена лъжица вода и 3/4 супена лъжица сода за самун. Нанесете върху ноктите. Оставете за 5 минути, след което изплакнете със студена вода – ноктите ще бъдат чисти и здрави.

Естествен пилинг

Добавете сода към маската, с цел да поддържате кожата чиста и здрава. Подмладяващият резултат на содата ще бъде забележим незабавно!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР