Упоритост“ (Perseverance) е най-новият марсоход, който ще изследва Червената планета.

...
Упоритост“ (Perseverance) е най-новият марсоход, който ще изследва Червената планета.
Коментари Харесай

Чуйте звуците на марсохода „Упоритост“, пътуващ през космическото пространство

„ Упоритост “ (Perseverance) е най-новият марсоход, който ще изследва Червената планета. Но за разлика от всички останали, той е оборудван с микрофони. Това значи, че може да документира пътешествието си до Марс по този начин, както никой различен марсоход не е успявал. И в този момент NASA пусна някои от звуците, които галактическият уред е записал измежду необятния космос.

„ Упоритост “ напусна Земята през юли тази година и пое на 7-месечно странствуване до Марс. Ако всичко върви по проект, той ще кацне в кратера Джезеро на 18-и февруари 2021-ва. Марсоходът е оборудван с голям брой принадлежности, само че може би най-интересни са двата му микрофона.

Самият запис е изработен на 19-и октомври. Звукът е доста спокоен, а лекото пукане идва от охладителната система на радиоизотопния термоелектрически генератор.

Според NASA сходни механични трептения са сравними с шумоленето или почукването, което може да се чуе през слушалките, когато кабелът допре повърхността.

„ Този ​​звуков файл е от значително значение. Това значи, че нашата система работи и е подготвена да се опита да запише звука и от нападателно кацането на Марс “, сподели експертът от NASA Дейвид Груел.

Целта на " Упоритост " е да търси следи от древен микробен живот на Марс. Машината ще събира проби от скалите на планетата, които след това ще бъдат върнати на Земята за разбор. Освен това ще тества и нови технологии, които да се употребяват и при пращането на хора до този каменист свят.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР