Упоритата инфлация продължава да бъде причина за безпокойство, като цените

...
Упоритата инфлация продължава да бъде причина за безпокойство, като цените
Коментари Харесай

12 най-добри високодоходни спестовни сметки без такси за отваряне сега

Упоритата инфлация продължава да бъде причина за безпокойствие, като цените нарастват с 3,2% на годишна база през февруари. Това са неприятни вести за кредитополучателите, защото задачата на федералния запас за лихвените проценти по федералните фондове в момента е на пауза на 23-годишен връх и е малко евентуално да спадне, до момента в който равнището на инфлация не се приближи до задачата на Фед от 2%.

На собствен ред лихвените проценти евентуално ще останат високи към този момент. Но макар че това може да е проблем за кредитополучателите, има преимущества за спестителите, които желаят да завоюват възвръщаемост, която изпреварва инфлацията. И по-специално високодоходните спестовни сметки може да си коства да се обмислят тъкмо в този момент.

Някои водещи високодоходни спестовни сметки понастоящем оферират APY до 5,25%, което надалеч изпреварва инфлацията. Някои високодоходни спестовни сметки обаче идват и с месечни такси за поддръжка, които биха могли да понижат облагите ви. Така че, в случай че желаете да увеличите оптимално...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР