/ Update Required To play the media you will need

...
/ Update Required To play the media you will need
Коментари Харесай

Съвместни проверки на МОСВ и Столичната община заради мръсния въздух в София

/ Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin. Министерство на околната среда и водите дружно със Столичната община стартират масирани сезонни инспекции, дружно с инспектората на Следствен отдел към окръжна прокуратура и на Министерство на околната среда и водите, с цел да бъдат прекъснати нездравословните практики по изгаряне на нерегламентирани боклуци. Това разгласи в ефира на Радио София министърът на околната среда и водите Нено Димов .

Обект на инспекциите ще бъдат автомобилните сервизи и местата за промяна на гуми, поради нерегламентирани продажби на отработени масла и остарели автомобилни гуми. Сформират се взаимни екипи сред чиновници на Столичната община и екоминистерството, които ще вършат инспекции по всички способи. Тези инспекции към този момент са почнали и ще продължат до края на отоплителния сезон.

Димов съобщи, че е засилен контролът на източниците на отопление. Стана ясно, че в гетата се отопляват, изгаряйки масла и облекла, от което някои от жителите на кварталите се оплакват, че точно това е повода за замърсяването на въздуха.
Според Димов това е единствено една от аргументите за мръсния въздух в София.

Изгарянето на нерегламентирано гориво, каквото са отработените масла, автомобилни гуми и боклуци като цяло, фактически замърсяват околната среда и по тази причина се разбрахме да засилим контрола върху източниците, изясни той.

Контролът при източника е извънредно значим, тъй като няма по какъв начин да се управлява къща по къща. Източникът би трябвало да бъде следен, с цел да не бъдат допускани тези горива да се изгарят, тъй като несъмнено са от най-тежките замърсители, добави той. Ако този модел на взаимни инспекции сработи, ще бъде прибавен и в другите градове на страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР