Упадък, незаинтерeсованост, обещания през годините, а към 2022 г. и

...
Упадък, незаинтерeсованост, обещания през годините, а към 2022 г. и
Коментари Харесай

Изоставеният парк на Варна

Упадък, незаинтерeсованост, обещания през годините, а към 2022 година и цялостно безхаберие, са не просто думи, а обстоятелства , които всеки, разходил се из зеления парк към Паметника на Почивка, може самичък да види. Това, че паркът е един от най-значителните общодостъпни зелени масиви във все по-застроявания варненски кв. " Бриз , не трансформира картината. Тъжната картина.

Замърсявания от недобросъвестни жители, изсъхнали, нападали и падащи рискови дървета , забележима липса на парково дело, впечатляващо по количества замърсявания на околната среда с остатъчни строителни материали - в самата горичка, по тревните площи, в клоните на дърветата - Община Варна би трябвало да е сляпа. Иначе един най-обикновен жител не може да си изясни за какво това се случва в този парк. За естествените такива става въпрос, несъмнено, не за тези, които в същия парк са си хвърлили боклуците и не са почистили след кучето си.

И в случай че бъдещето на тези тонове бетон са неразбираеми, то човек няма по какъв начин да не си зададе въпроса - за какво по този начин неразбираемо и неглижирано е сегашното, а от там и бъдещето на парка.
Но учудващо никой не вижда това.
Паркът, който умира пред безжизнения взор на локалното ръководство във Варна.
Очевидно с бездействието си е, че Община Варна от дълго време не счита, че този бивш дребен зелен оазис е парк - само че кажете го на стотиците спортуващи всеки ден в него, разхождащите се майки с колички, преминаващите и искащите да се насладят на глътка въздух и панорама високо над града.

Паметникът на „ Почивка “ е държавна благосъстоятелност, а земята, на която е ситуиран парка, като изключим няколкото частни реституирани парцела, съгласно кадастъра въпреки всичко над 52 000 кв.м е Обществен селищен парк и грижата за него е на Община Варна.

Но грижа ли я е?

---------------------------------------------

Из "

Всички лица са длъжни да опазват зелените площи, без значение от тяхната благосъстоятелност.

(2) Опазването на озеленените площи включва:

1. Полагане на непрекъснати грижи за поддържането в положително положение на зелените площи;

2. Недопускане на дейности или бездействия, които водят до увреждане или заличаване на зелените площи, настилките, водните площи и парковите уреди..
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР