Уошингтън Пост разкри какво става с някои войници на Съединените

...
Уошингтън Пост разкри какво става с някои войници на Съединените
Коментари Харесай

Уошингтън Пост: След иранския удар: Американски войници имат кошмари една година по-късно

Уошингтън Пост разкри какво става с някои бойци на Съединените щати, които са оживели иранския ракетен удар против американските военни бази в Ирак в ранните часове на 8 януари, 2020 година, в възмездие за убийството на военачалник касем Сюлеймани от държавното управление на Америка.

Много американски бойци към момента не могат да се оправят с психическите отклонения и проблеми, които са произтекли от иранския удар в тази нощ.

Една година по-късно, "те към момента се оправят с тях ".

Голям брой от оживелите бойци са описали персоналните си опити във военновъздушната база Айн ал Асад в провиниция Ал Анбар в западен Ирак, която Иран удари с ракетен удар с далекобойни ракети.

Убийството на високопоставения ирански военачалник в ранните часове на 3 януари въвлече Съединените щати и Иран в спор, който колкото да се размина с война.

Ирански представители подчертаха, че ракетният удар е "просто част от отмъщението ", което са възнамерявали в отговор на закононарушението, осъществено от Съединените щати.

Изправяйки се пред сериозна интернационална отбранителна рецесия при президенството си, Доналд Тръмп внезапно обърна държанието си наопаки:

"Всичко е наред ", съобщи той часове след офанзивата.

"Американските бойци са се домъкнали от един бункер до идващия, преминавайки през заличавания и съсипия, както и 30-футови кратери и петна от разлято дизелово гориво. Бараж от балистични ракети за малко е повалил някои от тях в безсъзнание, а други са припаднали малко по-късно ", обявиха от Уошингтън Пост.

"Иран употребява оръжия, които са дълги към 40 фута и носят 1600 паунда експлозиви - по-мощни от всяко оръжие, което е изстрелвано от американци от последното едно потомство насам ", прибавят от Уошингтън пост.

Освен това те споделят:

"Но към 110 оживели в последна сметка бяха диагностицирани с травматични мозъчни пострадвания, като някои от тях изискваха хоспитализация и интензивна терапия във военно-медицинския център Уолтър Рийд покрай Вашингтон. "

"Военните разкриха, че е имало ранени след удара, казвайхи, че това, което е оповестил Тръмп по-рано, а точно, че няма, е въз основата на най-хубавата информация, с която Пентагонът е разполагал в дадения миг ", пишат още те.

Един от бойците, които са интервюирани е майор Алън Томпсън. Той споделя:

"Имах проблем и се мъчих дълго откакто абсорбирах великански ударни талази от няколко детонации, в това число една, която пропусна бункера ми на към 60 фута ", спомня си той.

"Все още имам неспокойствие и проблеми. Все още имам повтарящи се кошмари на удар - единствено на шума на идващите ракети ", прибавя военният.
Джонсън и още 28 други американски военни са ранени съществено и получават "Пурпурно сърце " поради случилото се при интервенцията, която Иран кръсти "Мъченик Сюлеймани ".

Нападението остави някои с усеща на боязън и беззащитност. Оцелелите към момента се будят нощно време и не престават да са тревожни една година по-късно, само че и неглижирани около коронавирусната пандемия, националния разговор за расовите въпроси и едни от най-оспорваните избори в американската история, споделят от американското издание.

Друг американски боец, който е интервюиран е подполковник Джонатан Джордън, оперативният офицер за Военновъздушни сили, който е бил на мястото в базата.

"Не мога да си показва, че някой се е измъкнал от това без някакви резултати, психически или прочувствени, тъй като събитието беше доста травматично ", споделя той.

"аз и моят пълководец, подполковник Стейси Колмън изготвихме проект. Половината от 160-те летци, които командваме можеха да изоставен на борда на Ц-130 с мен отпред, реши тя. Другата половина щяха да останат с Колмън в бункерите. Очаквахме едно тотално опустошение към този миг. "

Вестникът също по този начин споделя:

"Военновъздушният старши сержант Ноал Ярнс се прикрива в укрепена постройка, казвайки на водачите под своята команда да донесат противогазите си, за всеки случай. Джонсън, работейки с бойци на другата страна въз основата ал-Асад, взема решение да запише видеосъобщение. Той желае да остави последни думи след себе си. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР