Уолт Дисни е създателят на Мики Маус. Почти няма човек,

...
Уолт Дисни е създателят на Мики Маус. Почти няма човек,
Коментари Харесай

Вдъхновящата история на Уолт Дисни ❤

Уолт Дисни е основателят на Мики Маус. Почти няма човек, който да не познава анимационният воин от дребния екран, а и даже да му е бил почитател, когато е бил дете. 

Дисни се ражда в Съединени американски щати при започване на 20-и век. Самият той е бил от оскъдно семейство, което мъчно се е прехранвало. Трябвало е да разнасят над 1300 вестници дневно, с цел да могат да печелят задоволително.

На доста ранна детска възраст Уолт Дисни стартира самичък да рисува и чертае. Той взема решение даже да стартира да продава това, което е направил. Това е показателно за метода на мислене на създателя, който от дребен основава нещо и знае по какъв начин да завоюва от него. Успява да твори и в учебния вестник.

Уолт Дисни взима и присъединяване като доброволец в Първата международна война. Само на 19 години към този момент има лична анимационна компания. Имал е малко пари, само че не съумява да продаде нищо първоначално и компанията банкрутира. 

След това взема решение да поработи във вестник, само че издателят го уволнява като акцентира, че е ленив и няма никаква креативност и въображение.  

За да извърши своята фантазия, Уолт Дисни напуща Канзас и отива в Холивуд. Стартира анимационно студио в гараж и първоначално даже няма облага от това. Години продължава неналичието на приходи от това занятие, само че съумява да пробие през 1928 година с късометражен филм. За негово страдание губи личните си права върху творбата си.

Животът на Уолт Дисни е сложен, той постоянно няма какво да яде или по какъв начин да претърпява. Спънките са доста, само че съумява да ги преодолее, тъй като е имал цел, която е преследвал и не се е отказал от нея, без значение от трънливия път, по който е прекосявал.

Уолт Дисни е дал доста на актуалното кино със своите анимационни филми, като те за гледани даже и от Gen Z поколонието.

Снимки:GettyImages

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР