Уолстрийт засили мерките по подготовка за справяне с въздействието на

...
Уолстрийт засили мерките по подготовка за справяне с въздействието на
Коментари Харесай

Уолстрийт се подготвя за коронавируса

Уолстрийт ускори ограниченията по подготовка за справяне с въздействието на ковид. Икономистите тестват аварийни проекти и молят чиновниците да работят от у дома, откакто в Ню Йорк към този момент има регистрирани случаи на болестта.

Мъж на към 50 години, който живее в предградие на Ню Йорк и работи в адвокатска адвокатска фирма в центъра на Манхатън, даде позитивен тест за вируса.

Властите в Съединени американски щати обявиха, че се пробват да проследят придвижванията на мъжа и фамилията му. Седем души от адвокатската фирма на мъжа са сложени под наблюдаване. Един от синовете на лицето, който е студент, също демонстрира признаци на вируса.

Няколко банки и други компании за финансови услуги в града вършат проби и тестват системи, с цел да подсигуряват, че могат да продължат да работят, в случай че обстановката се утежни.

Източници, осведомени с проектите на JPMorgan, обявиха, че най-голямата американска банка по активи е помолила хиляди американски чиновници да прекарат един ден, работейки от у дома през идващите седмици, с цел да тестват проектите си за деяние в изключителни обстановки.

Goldman Sachs, която има второстепенни офиси в околните Гринуич, Кънектикът, и Джърси Сити, Ню Джърси, съобщи, че непрестанно тества работата на системите си.

JPMorgan, Citigroup, Wells Fargo & Cо и Goldman Sachs са лимитирали всички интернационалните пътувания за чиновници, с изключение на най-важните такива.

Goldman Sachs отсрочи годишната си конференция за жилищно строителство и финансиране на потребителите, която беше планувана за сряда.

Отговорът от Wall Street идва, откакто вирусът към този момент се популяризира по целия свят, като към 80 народи са наранени от болестта. По данни на Световната здравна организация (СЗО) към 3,4% от доказаните случаи на COVID-19 са с съдбовен край, което е доста над смъртността от сезонния грип под 1%.

Някои специалисти предизвестиха, че провокациите от вируса могат да бъдат невиждани за финансовия бранш.

" Смятам, че това е нещо, за което финансовите институции на всяко място би трябвало да се приготвят ", съобщи чиновник на централната банка в Азия.

Междувременно колосът в онлайн търговията на дребно Amazon уточни, че чиновник на компанията в Съединени американски щати също е дал позитивна проба за ковид. Той е подложен под карантина.

Говорителят на компанията удостовери пред Bloomberg, че всички сътрудници, които са били в контакт със инфектираното лице, са били осведомени.

Двама чиновници на Amazon в Италия също са дали позитивни проби. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР