Уолстрийт отчете една седмица с намаление на индексите, но спадът

...
Уолстрийт отчете една седмица с намаление на индексите, но спадът
Коментари Харесай

Позитивните настроения на борсите се запазват

Уолстрийт регистрира една седмица с понижение на показателите, само че спадът беше по-малък от един %. Търговията с акции не сподели основна динамичност и щатските показатели съумяха да задържат облагите си от началото на месеца. Това е показателно за обръщането на посоката на пазара и за позитивните вероятности за повишаване през лятото.

Ръстът на пазара беше спрян от новата вълна на разпродажби на държавни облигации. Доходността на 10-годишните щатски ДЦК се повиши до 3.08% и мина над основното ниво, което преди месец притесняваше вложителите. Сега, обаче, наблюдавахме една много по-премерена пазарна реакция.

Инвеститорите не продаваха интензивно акции, макар че следяха доста деликатно процесите на пазара на дългови бумаги. Те се концентрираха върху мощните корпоративни доклади, а не върху заплахите от повишението на лихвените проценти.

Технологичните и финансовите бумаги бяха най-силно наранени от спада през миналата седмица. Това не е изненада, защото те растяха най-бързо и в този момент част от вложителите избират да извлекат облаги от повишаването им. Секторът на комуналните услуги беше на алено с по-осезаеми мащаби, защото това са фирмите, които най-силно са наранени от повишението на лихвените разноски.

Икономическите вести не донесоха основни изненади. Търговията на дребно в Съединени американски щати сподели по-слаб напредък от прогнозите, до момента в който индустриалното произвеждане се увеличи с по-бързи темпове. Макар и с малко покачване при публикуването на новините, реакцията на новините също сподели позитивните настроения на пазара. Затова и седмицата стартира с растеж на показателите, защото финансовият министър на Съединени американски щати разгласи, че комерсиалната война с Китай към този момент е отсрочена.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР