УНСС усърдно ремонтира студентските общежития и се старае да подобри

...
УНСС усърдно ремонтира студентските общежития и се старае да подобри
Коментари Харесай

УНСС започва ремонти и модернизация на студентските общежития

УНСС старателно ремонтира студентските общежития и се старае да усъвършенства равнището на обслужване на живеещите. Това заяви проф. доктор Цветана Стоянова, заместител ректор по институционално и бизнес съдействие и студентски политики в УНСС.

Преди към една година Министерски съвет отпусна целеви средства за поправки на студентските общежития в страната на стойност 98 млн. лв.. След серия от диалози на ректорското управление с тогавашния министър на образованието Красимир Вълчев и с дейната поддръжка на Националното посланичество на студентските препоръки и персонално на неговия ръководител, Даниел Парушев, успяхме да се преборим и да включим 3 студентски общежития на УНСС в листата на блоковете, които ще бъдат ремонтирани по тази стратегия, описа проф. Стоянова.



Това е целево финансиране от над 10 млн. лв. за главен ремонт на блокове 55В, 55Г и 61А - нещо, което не се беше случвало повече от 10 години. Обществените поръчки за избор на компании реализатори бяха проведени навреме и към този момент имаме подписани контракти с тях, разясни Стоянова.

Очаква се до края на календарната година ремонтът на блока да бъде завършен и той да придобие напълно нов образ. Предвидено е и остъкляване на всички тераси, което се чака да намали разноските за отопление заради повишение на енергийната успеваемост. По проект е планувано и слагане на видеонаблюдение в общите елементи в постройката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР