Унизително е политическият процес в България да бъде подчинен на

...
Унизително е политическият процес в България да бъде подчинен на
Коментари Харесай

Радев: Партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби проблемите на българите

Унизително е политическият развой в България да бъде зависещ на алтернативата дали някой дипломат да участва или да остъства на откриването на Народното събрание. С тези думи президентът Румен Радев разяснява политическите разногласия към това дали съветският дипломат Елеонора Митрофанова би трябвало да получи покана за първото съвещание на новия парламент.

Държавният глава сподели, че това са пълномощия напълно на Народното събрание и чака от партиите " час по-скоро да върнат своя фокус към същинските проблеми на българите ". Като такива той уточни бедността, оправянето с цените, приемането на годишния бюджет и отбраната на обществено слабите.

В четвъртък на изключителна среща в Народното събрание парламентарно показаните партиите взеха решение, че посланниците на Русия и Беларус на откриването на 48-ото Народно заседание. А няколко часа по-късно от ГЕРБ предложиха украинският президент да направи видеообръщение пред депутатите.

Относно тази концепция Радев разяснява следното: " Имам възприятието, че партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби същинските проблеми на българите ".

Президентът сподели още, че би трябвало да бъдем оптимисти пред концепцията, че ще има постоянно държавно управление. Той уточни, че в този момент партиите би трябвало да решат и друга алтернатива - " държавно управление непременно с доста взаимни отстъпки или да отидем на нови избори ". И въпреки всичко той посочи, че ръководство на длъжностен кабинет не е толкоз рисково за страната, стига то да " си прави работата както би трябвало ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР