Унизително е политическият процес да е подчинен на дилемата дали

...
Унизително е политическият процес да е подчинен на дилемата дали
Коментари Харесай

Радев: Унизително е политиката да е подчинена на дилемата дали някой посланик да присъства или не

Унизително е политическият развой да е зависещ на алтернативата дали някой дипломат да отсъства, или да участва на откриването на Народното събрание, заяви президентът Румен Радев във връзка политическите разногласия на парламентарните партии дали да поканят съветския дипломат Елеонора Митрофанова.

 

" Що се отнася до обръщението на президента Зеленски, имам възприятието, че партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби същинските проблеми на българите ", сподели Радев и добави, че чака партиите час по-скоро да извърнат внимание на истинките проблеми - бедността, цените бюджета и отбраната на обществено слабите.

 

Партиите би трябвало да вземат решение алтернативата - държавно управление непременно или бърз срив. Това акцентира през днешния ден президентът Румен Радев.

 

Нали разбирате, че е унизително политическият развой в България да бъде зависещ на алтернативата дали някой дипломат да участва или да отсъства на откриването на Народното събрание, сподели той пред публицисти.

 

Държавният глава разяснява отхвърли на политическите сили да поканят Елеонора Митрофанова на първото съвещание на Народното събрание, както и днешната им полемика дали украинският президент да направи видео послание към новите депутати от 48-ия парламент. Той добави, че това е в пълномощията на Народното събрание. 

 

" Очаквам партиите час по-скоро да върнат своя фокус върху същинските проблеми на българите: бедността, цените, бюджета, отбраната на обществено слабите. 

 

" Що се отнася до обръщението на президента Зеленски. Имам възприятието, че партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби същинските проблеми на българите ", добави той. 

 

Радев съобщи, че би трябвало да сме оптимисти, че ще има постоянно държавно управление. " Ако няма постоянно държавно управление, значи да няма и парламент. Българският парламентарен модел се крепи напълно на Народното събрание. Партиите би трябвало да вземат решение дали да има държавно управление непременно и доста взаимни отстъпки и риск от бърз срив, или отиваме на нови избори ", добави още президентът. Според него не е толкоз рисково да се ръководи от длъжностен кабинет, в случай че той си прави работата, както би трябвало.

 

" Служебният кабинет овладя растежа на цените на газа, овладя растежа на цените в горивата. Подготвя съществени обезщетения за потребителите във връзка с енергоносителите. Има една здрава основа, върху която да стъпи идващото държавно управление. Зависи напълно от волята на партиите и дали ще покажат отговорност за решаването на същинските проблеми на българите ", съобщи още президентът. Той разяснява и Шенген, като сподели, че първите оценки са позитивни, само че прикани да се изчака окончателният отчет.

 

Президентът поздрави службите и държавното управление за бързото изясняване на случая с по този начин наречената " българска диря " във взривяването на Кримския мост и безапелационният им  отговор, че страната ни няма нищо общо.

 

" България е суверенна страна и нашите институции би трябвало да пресичат всевъзможни опити нашата територия или името на България да се замесва в терористична активност ", акцентира той. 

 

Президентът означи Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили. Държавният глава одобри почетния часовой и отдаде респект пред Паметника на летеца, до постройката на Народното събрание.

 

" Да им благодаря за професионализма и всеотдайността, с които отстояват въздушният суверенитет на България ", сподели президентът. По думите му българските Военновъздушни сили са ослепителен образец за геройство, мъжество и родолюбие. Според него извънредно време а да осъзнаем, че в Европа бушува война.

 

" На идните съвещания за образуване на държавно управление, ще диря и отговори от партиите какви решения оферират за гарантиране на въздушния суверенитет, тъй като още дълги години няма да имаме оперативно подготвена ескадрила F-16, а МиГ-29 следващата година ще се приземят ", сподели още Радев. Той изясни, че в случай че се получат преференциални оферти, ще бъде импортиран план за капиталов разход и единствено Народното събрание може да вземе решение. 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР