Унизително е да чакаме разрешение от Брюксел за отклонение на

...
Унизително е да чакаме разрешение от Брюксел за отклонение на
Коментари Харесай

АБВ: Унизително е за всичко да чакаме благословия от Брюксел


Унизително е да чакаме позволение от Брюксел за отклоняване на "Турски поток ", което да мине през България. Трябва да използваме европредседателството на страната ни, с цел да сложим и значимите за нас тематики. Това съобщи в ефира на "България он еър " водачът на АБВ Константин Проданов. "Това е унизително и скандално. Пропуснахме огромния късмет да осъществяваме "Южен поток ". Сега за едно по-малко отклоняване се борим със зъби и нокти и все пак отново чакаме Брюксел да ни позволява. Е, ето го европредседателството ни, да сложим този въпрос ", уточни той. По думите му е добре, че страната ни, с известно закъснение, въпреки всичко дефинира цели за интервала, в който ще бъде отпред на Съвета на Европа, само че част от тях остават много неразбираемо дефинирани за обществото, а някои значими тематики въобще не попадат. "Слава Богу, започнаха да приказват ръководещите, че един от целите би трябвало да бъде развиването на Западните Балкани. Друг деклариран приоритет би трябвало да бъде кохезионната политика. Ако преведем на естествен език този термин, това значи доближаване на виталните нива сред нас и страните в Европейски Съюз. Това в действителност би трябвало да бъде измежду главните акценти. Трябва обаче да погледнем и към по този начин нареченото "изтичане на мозъци " от България и обезщетенията, които страната ни би трябвало да получи за това, към разпределението на еврофондовете след 2020 година, защото средствата в тях ще намалеят фрапантно след края на сегашния интервал. Трябва да обърнем взор и към Брекзит и метода, по който този развой ще рефлектира върху нас. В тези направления би трябвало да си сложим въпросите. Те би трябвало да бъдат ориентирани към възстановяване на качеството на живот на българина ".

Във връзка с тематиката Проданов разяснява и тезите, че е вероятен неуспех на българското председателство на Европейски Съюз. "За страдание съвсем сигурен съм, че по време на европредседателството ни нито един действителен проблем на българските жители няма да бъде решен. Иначе евентуално ще успеем да замажем протоколно ситуацията, ще ги нахраним чужденците и няма да се "изложим пред тях ". С това несъмнено ще се оправим, само че ще е един голям пропуснат късмет за България да сложи проблемите, които са пред нея на дневен ред ".

Лидерът на АБВ изрази мнение и по отхвърлената за в този момент концепция за отпадане на клас "прослужено време " на вицепремиера Валери Симеонов, който се извини обществено за предлагането си. "Издърпали са му ушите, нагледно казано. Факт е, че той за късото време, в което е вицепремиер, съумя да настъпи всички вероятни "мини " и показва забележителна липса на нюх. Тук той отдръпна тази си скандална концепция, само че една друга мина. Това, че държавното управление облекчи процедурите за "внос " на нискоквалифицирани фрагменти от чужбина. В момента умерено могат да се внасят молдовци и украинци, а скоро и от Пакистан, и от Зимбабве несъмнено. Вместо да забележим по какъв начин да задържим нашите хора, българите, да не вървят да берат по 12-14 часа плодове в Гърция да вземем за пример, вместо да притеглим тях да работят на нашето черноморие, ние подвигаме ръце от това и споделяме: "Е, случва се. Хайде да си внесем по-евтина работна ръка от Молдова ". Е, какъв брой време ще мине преди молдовците да се усетят и да схванат, че в Румъния да вземем за пример, се заплаща малко по-добре в сравнение с тук и да си тръгнат? "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР